23 czerwca 2018 r. - godz.: 10.00 - 12.00

Warszawa. Śniadanie u króla - niecodziennie wydarzenie plenerowe związane z kuchnią staropolską.

Czerpiąc inspiracje ze staropolskich książek kucharskich i bazując na teorii humoralnej, przygotujemy cztery stoły, a na nich dania dobrane do: sangwiników, flegmatyków, melancholików i choleryków. Śniadaniowe menu skomponował prof. Jarosław Dumanowski, historyk kulinariów, który staropolskie zalecenia mistrzów kuchni z wyczuciem dostosowuje do potrzeb dzisiejszych smakoszy.
 
Pałac w Wilanowie.

Ta strona używa cookies (ciasteczek). Korzystanie z naszego serwisu jest jednoczesnym wyrażeniem zgody na używanie cookies (ciasteczek), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek. Zaakceptuj, aby kontynuować do czego są one potrzebne można dowiedzieć się w tym miejscu.